Tosiaan, ilmeisesti meillä tulee olemaan vähän aikaa viiden naisen johtama hallitus. Aiempi suhdehan oli 4/5, mutta setäosasto tietysti hoksaa tämän vasta nyt.

Ajattelin aluksi koota jonkinlaisen montaasin setäpaniikkireaktioista tähän havaintoon mutta taitaa tyssätä kvalitatiivisen aineiston puutteeseen, vaikka kvantitatiivista hätää ei liene. Kommentit kun ovat pelkästään: "helvettipaniikkisaatanapelkotilakrapula", "tyttötyttötyttötyttö", "reilut 30-vuotias nainen on kokematon mutta 30-vuotias mies on legioonalainen  ellei jopa insinööri" ja "urgh".

Jostain kumman syystä en kuullut näitä napinoita Esko Ahon (36-vuotiaana pääministeriksi), Jyrki Kataisen (36-vuotiaana valtionvarainministeriksi) tai vaikka Antti Häkkäsen (30-vuotiaana oikeusministeriksi) kohdalla.

Kun setäoikeistohallitus muodostetaan, muuttuukin ilmapiiri onneksi tästä "tunkkaisesta menneisyyden politikasta" (ilmaisu Orpo-sedältä) tuoreeksi ja eteenpäin katsovaksi: Puikkoihin astuvat Jyrki, + 50 v ja Orpo, + + 50 v. Tuoreus haisee ovelle saakka. Tuskin maltan odottaa.